LG Optimus 7 - Első fecske

Üdv! Januárban nagy meglepetésként ért, mikor az LG-től kaptam egy vadi új Optimus 7-est tesztelésre. Ebben a mobiltelefon blogban tapasztalataimat, észrevételeimet osztom meg veletek a telefonról - mit nyújt az LG csúcskészüléke, és mit várhatunk a Windows Phone 7-től?

Friss topikok

  • szabo1987: Sziasztok! 1 hete vagyok boldog tulaja egy Optimus7-nek és olyan kérdésem lenne, hogy ha kikapcsol... (2011.09.22. 10:27) Fussunk neki megint
  • lacz58: Hello! Nyertem egy MS Office vásárlási akcióban egy LG E900 Windows 7 telefont.Tényleg nem lehet s... (2011.08.14. 12:53) WP7 - Az meg mi a szösz?
  • Ana.Ge: A 800MHz-es proci nem biztos, hogy lassabb lesz, ez már Next Gen :) (2011.04.20. 11:13) A következő WP7 alapú LG mobil
  • zUlU: @M_Peti: Ami számomra még szomorúbb, hogy egyelőre free app-okon kívül semmit nem tudok használni,... (2011.04.14. 09:42) NoDo és Mango
  • M_Peti: Igen, Gorilla Glass a képernyő, így nem kell tartani a karcoktól, kopásoktól :) Egyelőre még mindi... (2011.03.28. 09:51) Néma csend és hullaszag

Linkblog

Skill: multimedia; Level: 5 ;)

2011.02.02. 10:04 | M_Peti | 2 komment

Nem tud valaki szilikon tokot E900-ra (vagy valami hasonló, szépen a telefonra simuló tokot, csak ne bőr vagy szövet legyen)? Egy ideje keresek, van is pár biztató találat, de nem az igazi még... Kommenteljétek be ide, ha lehet! Ezer meg egy köszönet!:) A kommentelők között kisorsolok egy A4-es méretű üres papírt és egy használt, eldobható kávés poharat (hátha ettől megjön a kedv:D)!:)

No, mint ígértem is, lőttem pár képet a héten, ezeket itt lehet megnézni:

Kép01

Kép02

Kép03

Kép04

Kép05

Kép06

Nem lehet rossznak nevezni a kamerát, a színek szépek, zaj sincs jelen, viszont szinte minden kép el van mosva picit. A telefon képernyőjén nagyon jól néznek ki, PC-n sem rossz az eredmény, de láttunk már jobb 5MP-es kamerát - viszont ez is elég egy átlagos felhasználó számára. Videóban is hasonló a helyzet, 1280x720-as felbontás a legmagasabb, nem készít gagyi felvételeket, de nem is az a kiemelkedően jó. Az egyik kép egyébként eléggé humoros lett, barátomnak segítettem költözködni, aztán a helyszínen jöttek az "ökörködések" - úgyhogy mindenki megnyugodhat, nem ilyen lesz az új BKV jegypénztár:D

Amivel viszont maradéktalanul meg vagyok elégedve, az a Wi-Fi és a GPS. Mindkettő stabilan működik, a GPS nagyon gyorsan "befog" (igaz, GSM infók alapján is dolgozik, de legtöbbször 20-30 méteres körben megmondja, hol vagyok, csak ezek alapján!), bár negatívum, hogy még nincs rá offline navigáció, egy iGo-nak örültem volna (bár később biztosan lesz az is). A Wi-Fi ugyan hajlamos néha sokat keresgélni, de cserébe olyan hálózatokat is lát, amit a beépített WLAN kártyám sem látott az asztali gépemben:)

Zene téren kicsit vegyes a helyzet, szépen szól minden, de nincs equalizer. Többféle módon tud listázni a szoftver, de akár sajátot is összeállíthatunk, fut a háttérben, a headset elég hangos a buszon utazva is, ezzel nincs nagy gond, de nem is igen piszkálhatunk bele. Kérdés persze, hogy ez kinek hiányzik.

Összességében elmondható, hogy a telefon multimédiás képességei néhol nagyon jók (Wi-Fi, GPS), néhol átlagosak (zene, kamera), de alapjában véve nem rosszak. Látszik is, hogy nem ez volt a fő cél ugyan, de azért figyeltek rá, hogy ne gagyit adjanak ki a kezükből. Érzésem szerint ez inkább üzleti telefon, mintsem multimédiás, ennek ellenére ebből a szempontból is megállta a helyét.

Elkezdtem írni a végleges tesztet amúgy, reményeim szerint hamarosan fel is kerül a netre, de be fogok számolni a fejleményekről itt is:)

A bejegyzés trackback címe:

https://lgoptimus7.blog.hu/api/trackback/id/tr422632856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ana.Ge 2011.02.02. 13:19:04

A GPS tényleg nagyon jó, elindítottam a Maps-et és egyből megtalálta a tartózkodási helyem.

M_Peti 2011.02.02. 13:23:39

@Ana.Ge: Hála az A-GPS-nek...:) ÉS meglepően pontos csak cellainformációk alapján is.
süti beállítások módosítása