LG Optimus 7 - Első fecske

Üdv! Januárban nagy meglepetésként ért, mikor az LG-től kaptam egy vadi új Optimus 7-est tesztelésre. Ebben a mobiltelefon blogban tapasztalataimat, észrevételeimet osztom meg veletek a telefonról - mit nyújt az LG csúcskészüléke, és mit várhatunk a Windows Phone 7-től?

Friss topikok

  • szabo1987: Sziasztok! 1 hete vagyok boldog tulaja egy Optimus7-nek és olyan kérdésem lenne, hogy ha kikapcsol... (2011.09.22. 10:27) Fussunk neki megint
  • lacz58: Hello! Nyertem egy MS Office vásárlási akcióban egy LG E900 Windows 7 telefont.Tényleg nem lehet s... (2011.08.14. 12:53) WP7 - Az meg mi a szösz?
  • Ana.Ge: A 800MHz-es proci nem biztos, hogy lassabb lesz, ez már Next Gen :) (2011.04.20. 11:13) A következő WP7 alapú LG mobil
  • zUlU: @M_Peti: Ami számomra még szomorúbb, hogy egyelőre free app-okon kívül semmit nem tudok használni,... (2011.04.14. 09:42) NoDo és Mango
  • M_Peti: Igen, Gorilla Glass a képernyő, így nem kell tartani a karcoktól, kopásoktól :) Egyelőre még mindi... (2011.03.28. 09:51) Néma csend és hullaszag

Linkblog

WP7 - Az meg mi a szösz?

2011.01.31. 10:23 | M_Peti | 1 komment

Címkék: windows lg 7 phone optimus

Kicsit el vagyok havazva a munkával, de azért folytatom a blogot, ne maradjanak érdekfeszítő bejegyzés nélkül a kíváncsi érdeklődők;)

Az előző post-ból kiderült, hogy bár optimálisan össze van rakva az Optimus 7 (egy költő veszett el bennem), a szoftverről nem esett szó, pedig talán ez a legrejtélyesebb része a készüléknek.

A felülete (mely a Metro névre hallgat) észbontó: a minimalizmus jegyében felépített "tipós" design-t kapunk, nagyon lágy és elegáns animációkkal fűszerezve, melyek a menü minden apró zugában ott vannak, süt róla az újdonság és az átgondoltság érzése. Ötvenedik bekapcsolásra is ugyanolyan jól néz ki minden, egész egyszerűen nem lehet megunni! A hardver bivalyerős, soha egy szaggatás vagy lassulás nem fordult elő - mindössze 1-2 rosszul optimalizált szoftver volt hajlamos a töltögetésre (mással legalábbis nem nagyon lehet magyarázni, hogy miért kell várni több másodpercet egy szimpla notepad program indulására, amikor a legdurvább 3D-s játék is azonnal elindul).

Maga a rendszer tehát csodás. Mindennapi használatban elsőre talán kicsit szokatlan - ami azért nem csoda -, de ezen hamar túlteszi magát az ember, mert egy nagyon átgondolt, logikusan felépített szoftvert kapunk. Bár ezzel együtt vannak hiányosságai a WP7-nek, nekem hiányzott a mappás elrendezés, bár ez inkább rossz beidegződés az asztali oprendszer után, illetve érezhetően korlátozottabb, zártabb ez a rendszer, mint egy Android. Sok felhasználó ezt rója fel legnagyobb hiányosságnak is, ám én úgy gondolom, a WP7 nem is igazán a Google rendszerének kíván konkurenciát állítani, ez annál sokkal elegánsabb és exkluzívabb. Illetve talán kevésbé kapcsolódik a témához, de akit érdekel, olvasson utána a Microsoft jövőbeni terveinek - ebből a szemszögből viszont máris érthetőbb néhány "ficsőr", mit miért tettek úgy a fejlesztők, ahogy.

Viszont így is vannak benne hiányosságok, amiket nem nagyon tudunk magyarázni semmivel. Ilyen például az egyedi csengőhang hiánya, így 2011 elején ez elég gáz. Nagyon pöpec hívásjelző hangok vannak alapból a szoftverben, de még így is idő volt túltenni magam kedvenc rock számom hiányán. Bár tegyük hozzá, általában az 1.0-ás verzió minden rendszerből eléggé hiányos még elsőre, ezen biztosan fognak javítani majd a jövőben.

Mindezzel együtt én azt mondom, aki vesz egy ilyen mobilt, az garantáltan beleszeret a WP7-be (kivéve ha Star Trek rajongó, ezzel ugyanis nem tud felsugározni senkit az Enterprise-ra). A Microsoft létrehozott egy igazán jól használható, jövőbe mutató rendszert, az LG pedig alátolta az egyik legerősebb vasat - ütős kombónak hangzik, mert az is:)

A héten tervezem, hogy komolyabb fényképezős körútra indulok a telefonnal, vagy legalább munkából hazafelé megállok pár helyen fotózni, és arról is születik majd (illetve úgy ámblokk a teló multimédiás képességeiről is) egy bejegyzés.

A bejegyzés trackback címe:

https://lgoptimus7.blog.hu/api/trackback/id/tr722627260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lacz58 2011.08.14. 12:53:25

Hello! Nyertem egy MS Office vásárlási akcióban egy LG E900 Windows 7 telefont.Tényleg nem lehet sajár csengőhangokat beállítani? Üdv: lacz
süti beállítások módosítása